Over ons

Omdat ARTEC Moulds & Dies voortkomt uit de zeepindustrie is het maken van matrijzen voor de zeepproductie niet alleen maar het tekenen van een model en het frezen van materiaal. Vooral de ervaring met het productieproces en het gedrag van het product zeep in de matrijs is van groot belang om een goede constructie te garanderen.

ARTEC Moulds & Dies maakt al mallen voor zeep sinds 1993 en heeft sindsdien al honderden zeepmallen, ook wel matrijzen genoemd, geproduceerd. In 2000 als zelfstandige onderneming opgezet, worden nu voor diverse type zeeppersen mallen gemaakt. Dat kan zijn voor kleine handpersen maar ook voor grote snelle productiemachines. De modellen variëren van gewone ronde, ovale of rechthoekige hotelzepen, tot gedetailleerde figuurzeepjes. Daarnaast worden veel modellen voorzien van verwisselbare inserts voor logo’s en/of teksten.

Met de moderne CNC-freesmachines en 3D-software kunnen op snelle en efficiënte wijze de matrijzen worden gerealiseerd tegen concurrerende tarieven. ARTEC Moulds & Dies repareert en restaureert ook oude mallen, verbetert koelkanalen, snijranden en bevestigingssystemen. In 2002 is ARTEC Moulds & Dies tevens gestart met het produceren van spuitgietmatrijzen. Om deze spuitgietmatrijzen zo goed mogelijk te construeren is er fors geïnvesteerd in speciale software.

Nieuwe modellen worden altijd eerst aan de hand van 3D-simulaties aan de klant voorgelegd, zodat de klant zelf een goede indruk kan krijgen van het eindresultaat. Deze simulaties kunnen per e-mail worden verstuurd, maar kunnen ook via een beveiligde pagina met wachtwoord op deze site gedownload worden. In het geval van spuitgietmatrijzen kan binnen 24 uur een rapid prototyping model worden geleverd. Aan de hand van dit model kan de klant snel bepalen of het product aan de wensen en/of specificaties voldoet.